Servis klima uređaja

Jednom kad ste nabavili idealan klima uređaj, važno je redovito ga servisirati. Redovan servis klima uređaja potrebno je obaviti prvenstveno zbog zdravstvenih razloga, a zatim i zbog tehničkih razloga.Sa prljavih filtera klima uređaja povećava se emisija prašine u prostoru koja može izazvati zdravstvene tegobe posebice kod ljudi sa bolestima respiratornog sustava.

Pojava neugodnih mirisa, do kojih dolazi uslijed prisustva mikroorganizama, ne utječe direktno na zdravlje ljudi, već  na osjećaj neugode prilikom boravka u prostoru u kojem se nalaze prljavi klima uređaji.

 Filter klima uređaja možete očistiti i sami, pomoću usisavača i blage otopine vode i deterdženta, te ga nakon toga dobro osušiti i vratiti, ali to neće ukloni mikroorganizme i prljavštinu zaostalu na unutrašnjim dijelovima, te će i dalje klima uređaj ostati plodno tlo za razmnožavanje bakterija.

 Cilj svakog čišćenja klima uređaja je nakon pranja i dezinfekcije dobiti površine zadovoljavajuće mikrobiološke čistoće, koje će nakon čišćenja i tijekom rada uređaja ostati što dulje mikrobiološki čiste.

Isto tako, čišćenjem se želi  ljudima koji borave u zatvorenom klimatiziranom prostoru osigurati svjež i čist zrak.

 

Zrak koji neće biti kontaminiran mikroorganizmima iz prljavih klima uređaja.

 

Tvrtka Eko-Friz d.o.o. nudi standardiziran i povjeren sustav čišćenja klima uređaja, u cilju poboljšanja kvalitetu zraka u zatvorenim prostorijama.